Paikspīkas iekarošana turpinās

Andra Dambja vadītais elektroauto tehnoloģiju uzņēmums eO šovasar kļuva par pirmo Latvijas autosporta komandu, kas sasniegusi finišu leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās ASV. Tādejādi pilots Jānis Horeliks izpildīja šī gada galveno uzdevumu, un komanda jau ir uzsākusi nākamā automobiļa izstrādi. 26. augustā pulksten 22:20 LTV7 kanālā paredzēta Tavs Auto sagatavotās sacensību reportāžas pirmizrāde.

Ātrumsacensības pretim mākoņiem Paikspīkas kalnā šogad norisinājās jau 92. reizi un tradicionāli pulcēja raibu dalībnieku sastāvu. Saulainajos apstākļos par absolūto uzvarētāju kļuva francūzis Romēns Dumā (9:05.801), kurš autosporta līdzjutējiem pazīstams arī kā Porsche rūpnīcas komandas pilots Le Mans sacensībās. Pavisam maz viņam zaudēja abi Mitsubishi rūpnīcas elektroauto ar pilotiem Gregu Treisiju (9:08.188) un Hiroši Masuoku (9:12.204).

Latvieši uz starta izgāja ar Tesla Roadster automobili, kurā iebūvēta eO radīta eksperimentāla elektriskās piedziņas sistēma. Par galveno uzdevumu tika nosprausta šo mezglu daudzpusīga izmēģināšana sacensību nedēļas laikā, lai iegūto informāciju izmantotu nākamā automobiļa izstrādē.

PP03 būs 1 MW jauda

Jau šobrīd taustāmas aprises sāk iegūt eO PP03, kas būs Andra Dambja trešais automobilis Paikspīkas sacensībām. Tajā apvienota iepriekšējo gadu pieredze un jau pārbaudītie piedziņas agregāti, ieskaitot Lielbritānijā ražotos elektromotorus un eO kontrolierus. Lai cīnītos par uzvaru absolūtajā vērtējumā, PP03 kopējā motoru īslaicīgā jauda būs 1 megavats, kas pastāvīgi nodrošinās veiktspēju uz riteņu saķeres robežas. „Mēs būtībā gatavojam automobili, kas ir divreiz jaudīgāks un par ceturtdaļu vieglāks nekā šī gada uzvarētājiem,” iecerētās priekšrocības ieskicē Dambis. Pirmie PP03 izmēģinājumi plānoti agrā 2015. gada pavasarī.

Tavs Auto sagatavojis reportāžu

Pateicoties DNB bankas atbalstam, LTV7 raidījums Tavs Auto ir sagatavojis sacensību reportāžu. Pirmizrāde televīzijā paredzēta 26. augustā pulksten 22:20, bet interneta lietotāji to varēs noskatīties youtube.com/tavsauto kanālā.

eO komanda pateicas arī If Apdrošināšana, Kumho Tyres, Kurbads, NRJ reklāmai, FTB Latvia, Roadex un Simba par atbalstu sekmīgā Paikspīkas virsotnes sasniegšanā.

All News